Blogg

RSS

Genvägar i vardagen

27 Oct 2022

Vi är många som försöker hitta olika genvägar i vardagen för att underlätta livspusslet. Här är några handfasta tips som kan göra livet lite enklare.

Färdiga matkassar

När man kommer hem efter en lång arbetsdag är man ofta helt slut. Få har då sinnesnärvaron och energin att komma på en god och näringsriktig middag som hela familjen tycker om. Antingen blir det korvstroganoff eller så blir det take away. Inget av de alternativen är särskilt näringsriktiga och det kan bli dyrt i längden med take away. Det är faktiskt både billigare och nyttigare att i längden köra på färdiga matkassar som kommer med ett recept. Maten är både barn- och vuxenvänlig, nyttig och lättlagad.

Hjälp med veckostädningen

På helgen vill man ta det lugnt. Kanske umgås med familjen och hitta på något roligt men berg av tvätt, grusiga golv och kletiga bänkar sätter stopp för det. Ni måste städa och tvätta, vecka efter vecka. För den som har råd är det verkligen värt att leja bort den där veckostädningen. Du får tid över till annat och slipper tjata på dina barn och på din partner. Anlita hemstädning i Örebro.

Hämtning och lämning på förskolan

Det är nästan omöjligt att arbeta heltid och ha barn på förskolan då maxtiden på förskolan är lika lång som en vanlig arbetsvecka. Tyvärr finns det många arbeten där det inte går att gå ner till deltid, flexa eller jobba hemma. Det blir långa dagar för barnen och de hämtas alltid av en stressad mamma eller pappa med andan i halsen. En lösning kan vara att anlita en barnpassare som hämtar på förskolan och som ser till att barnet får i sig ett mellanmål innan du kommer hem från jobbet. Då blir det lugnare för både dig och ditt barn.

Bygge och byggstädning går som hand i handske i Stockholm

30 Sep 2022

Tack vare att det finns de som utför byggstädning i Stockholm så kan byggarbetarna koncentrera sig på det som de kan bäst. Andra får städa upp efter dem.

En byggarbetsplats kan lätt ge intryck av att vara en katastrofzon. Byggarbetare är inte direkt kända för att hålla det rent efter sig och det kan man ju förstå. Och har man väl börjat att släppa överblivet material direkt ner på golvet så blir det lätt en vana.

Tänk dig om du skulle gjort likadant där hemma. Den överblivna stabben på blomkålen slänger du direkt på köksgolvet. När du ska hälla upp vetemjöl så råkar det flöda över och det far ut ett dammoln över hela golvet. Strunt i det. Låt det ligga. Du har viktigare saker för dig. Kastrullen kokar över och kokvattnet rinner ner på golvet där det bildar ett klister tillsammans med vetemjölet. Ja ja, det får någon annan ta hand om.

Byggstädning ger arbete

Men åter till den där byggarbetsplatsen. Deras arbete behöver ofta gå fort och de måste fokusera på att få allting rätt gjort. Då finns det varken tid eller ork till att hålla det snyggt omkring sig. Turligt nog är det enkelt att få tag på en firma som kan utföra byggstädning i Stockholm.

Det är detta som byggarbetarna känner till och det är därför som de bara släpper skräpet direkt på golvet. Kalla det solidaritet om du vill. De vill väl se till att det finns arbete för andra också. Arbete ger frihet, eller hur?

Flyttfirma utför snabba och effektiva flyttar i Täby

25 Sep 2022

En flyttfirma i Täby tar hand om din flytt, och ser till att allt hinns med på den givna tidsperioden. Det inkluderar packning och logistisk planering.

När du flyttar är det många moment som ska klaffa. Dina saker ska packas ned på rätt sätt, lyftas säkert till fordonet du flyttar med, stuvas in, köras bort, stuvas ut, lyftas in i ditt nya hem, packas upp. Puh. Och du har bara en liten helg på dig. Hur ska du orka och hinna allt det här?

Lösningen för att vara säker på att en flytt verkligen hinns med på det givna datumet kan vara att anlita en flyttfirma. De kan inte bara transportera dina saker, utan även utföra nedpackning och uppackning. Detta kan vara extra bra för dig som har mycket kort tid att få till flytten på. Flyttfirman kan jobba medan du gör annat.

Flyttfirma för stressade människor i Täby

En bra flyttfirma i Täby har stor erfarenhet av pressade flyttar. I storstadsregioner som Stockholm är det vanligt att människor lever relativt stressade liv, och det upphör naturligtvis inte att vara så bara för att det är dags att flytta. Tvärtom.

I själva verket är en flytt något som många upplever som bland det mest stressande som finns. Och även den mest organiserade person kan bli överväldigad av att försöka planera och genomföra en flytt på bästa sätt. Då kan det vara en god idé att leja ut arbetet till en erfaren flyttfirma.

Stopp i avlopp kan göra att rören börjar läcka

23 Sep 2022

Brukar ni ha problem med avloppet? Det finns en hel del man kan göra för att slippa stopp i avlopp. På köpet får man rörstammar som håller mycket längre.

Vill man undvika problem med avloppet och avloppsstopp ska man först och främst vara noga med vad man spolar ner. Bindor, tamponger, hushållspapper, kondomer, öronpinnar och andra föremål ska slängas i soporna och inte spolas ner. Detsamma gäller olja och annat som inte är vattenlösligt. Det bästa är att ha som vana att alltid torka ur stekpannan med hushållspapper innan man diskar den.

Har man ätit en ovanligt fet måltid kan man med fördel också torka av tallrikarna innan man stoppar in dem i diskmaskinen. Allt som fastnar i rören sliter på dem och gör att de åldras. Men det är också ganska vanligt att saker som fastnar gör att rören börjar läcka. Att behöva lägga pengar på att laga rör och att åtgärda fuktskador är inte roligt.

Vad kan man göra för att slippa stopp i avlopp?

Det går inte att helt förhindra att fett och smuts fastnar i rören, av naturliga skäl. Med tiden kommer detta helt täppa till rörstammarna och det är då många bestämmer sig för att byta dem. En stamrenovering är både kostsam och omständlig men det går faktiskt att få rörstammen att hålla mycket längre och på så vis spara massor av pengar.

Genom att ungefär vart femte år utföra en stamspolning i fastigheten spolar man bort allt som sliter på rörstammarna och som kan orsaka stopp i avlopp. Man slipper helt enkelt avloppsstopp och får rörstammar som håller mycket längre. Något som också har positiv inverkan på fastighetens värde. Klicka dig vidare till denna hemsida för att hitta lösningen när du fått stopp i avloppet: stoppiavlopp.nu

Prisvärt att ta hjälp med flyttstädning i Göteborg

18 Sep 2022

En flytt är ofta stressig och då kan det vara skönt att överlåta flyttstädningen till någon annan. Dessutom gäller RUT-avdraget på flyttstädning i Göteborg.

Flyttstädningen är viktig. Den får man inte slarva med eftersom man då kan få underkänt av hyresvärden och bli tvungen att städa om. Känner man sig stressad och inte har den tid som krävs är det bättre att man överlåter flyttstädningen till en professionell städfirma. Det behöver inte kosta särskilt mycket då RUT-avdraget också gäller på flyttstädning.

Det finns massor av städföretag som erbjuder flyttstädning, vilket också gör att priserna varierar. Tyvärr är inte alla städföretag lika seriösa och det gäller att se upp för dem som erbjuder flyttstädning till riktigt lågt pris. De har sällan försäkringar och det ingår sällan städgaranti i priset.

Såmycket kostar flyttstädning i Göteborg

För att få fram ett bra pris på flyttstädning i Göteborg kan man be några olika städföretag om en kostnadsfri offert. Viktigt är också att fråga om det ingår städgaranti, ifall städningen ändå skulle bli underkänd. Priset på flyttstädning baseras oftast på hur stor bostaden är och hur många rum det är. Vilken typ av fönster man har kan också påverka priset och om man har balkong och förråd som också ska städas.

För att man ska känna sig trygg med den städfirma man funderar på att anlita kan det vara bra att också be om referenser och att kontrollera dessa. Det är nämligen viktigt att städfirman följer de branschregler som Mäklarsamfundet har satt upp. Då blir flyttstädningen också oftast godkänd med en gång.

Vad händer med flyttpizzan när alla anlitar flyttfirma i Stockholm?

15 Sep 2022

Ingen över 40 överväger väl något annat alternativ än flyttfirma i Stockholm. Men vad händer då med den underbart goda flyttpizzan i fina vänners lag?

Många människor skulle lista “flyttpizza” som sin favoriträtt. Alltså den där pizzan som någon som flyttar bjuder på till de som hjälpt till under dagen. När kompisgänget kommer upp i åren blir det dock alltmer sällan som den där flyttpizzan blir aktuell. I 40- och 50-årsåldern är det nämligen rätt ovanligt att be sina vänner om flytthjälp.

I stället är det flyttfirma som gäller. Ett visserligen smidigt, enkelt och prisvärt sätt att flytta på. Men vad händer med flyttpizzan? De professionella flyttkarlarna brukar sällan vara intresserade att stanna på jobbet längre än de behöver, och det är ju tråkigt att äta pizza ensam. Innebär detta att flyttpizzan är ett utdöende fenomen?

De som arbetar på flyttfirma vill sällan ha flyttpizza

Icke! Även du som anlitar en flyttfirma i Stockholm har alla möjligheter att bjuda in dina vänner till en ordentlig pizzakväll efter att flytten är gjord. Att bjuda på pizza behöver absolut inte bara vara ett sätt att betala för en utförd tjänst, det kan faktiskt vara något att bjuda på för att ditt hjärta slår lite extra för dina vänner av någon annan anledning.

Eller av ingen anledning alls! Att äta flyttpizza tillsammans är ett bra sätt att fira er vänskap i största allmänhet, samtidigt som du får möjlighet att bjuda in dem att se ditt nya hem utan några krav på att inredningen ska sitta på plats när de kommer. Låt flyttkartongerna stå där de står, och njut av pizzan med dina vänner istället. Kom i kontakt med en flyttfirma via denna hemsida: www.peterakare.se

Garagestädning i Stockholm – skjut inte upp problemet

2 Sep 2022

Det går inte att komma ifrån det hur länge som helst. Garagestädning ingår för alla i Stockholm som har ett garage, och det blir värre ju längre du väntar.

Visst är det skönt med ett eget garage – även i en stad som Stockholm? En säker parkeringsplats för bilen. Inne i garaget är din bil inte exponerad för några tjuvar. Du behöver inte heller skrapa några rutor på vintermorgnarna eftersom bilen står inomhus i plusgrader. Men med allt gott kommer förstås det onda – garagestädning.

Det är nästan omöjligt att inte också börja använda garaget som någon form av förråd. Garaget blir en plats för däck, färgburkar, bråte och annat som inte får plats i huset. Men förr eller senare kommer du att komma till en “point of no return” när oredan i garaget helt enkelt har gått för långt.

Garagestädning – en fråga om tid

Det mest logiska i en sådan situation är naturligtvis att städa garaget. Men det är förstås också lättare sagt än gjort. Det är väldigt enkelt att prata om hur man ska sortera allt bråte och allt skräp. Eller att tänka att man ska släpa ut dammsugaren och göra rent en gång för alla.

Det är en helt annan sak att faktiskt göra det också. Dock så kanske man inte ska låsa fast sig vid alternativet att det är en själv som måste utföra jobbet. Är man lite bekväm av sig kan man ju faktiskt anlita någon att göra jobbet åt en istället. Boka garagestädning här: www.garagestädningstockholm.se

Ljuvligt med kontorsstäd i Stockholm

20 Aug 2022

De flesta tänker inte ens på att någon städar på kontoret. Men har man inte haft kontorsstäd innan blir det ett välkommet inslag på kontoret i Stockholm.

Kontoret hade blivit eftersatt sedan chefen Anders fru hade blivit sjukskriven. Nu hade de ett barnbarn som tog hand om jobbet. Hon var både ung och oerfaren och tyckte säkert inte att det var särskilt roligt, vilket man kunde förstå, men det var inte okej. Därför hade en av de anställda bestämt sig för att prata med chefen.

Den anställda som hette Karin visste vad som väntade när hon tillslut bestämde sig för att agera. Hon hade rätt. Anders försvarade sitt barnbarn och hon skulle fortsätta städa. Dagen därpå kom han bort till Karin och bad om ursäkt. Han hade inte varit på kontoret så mycket och inte märkt hur det var ställt.

Kontorsstäd skapar arbetsglädje

På fredagen samlade Anders personalen i fikarummet. Där berättade han att han bokat in en städfirma som skulle provstäda måndag morgon. Han ville att de skulle ge feedback under dagen. Då skulle han veta om han skulle boka in städfirman från Stockholm för att regelbundet utföra kontorsstäd.

Anders hann nästan inte komma till kontoret innan de började ropa efter honom. Men det hade räckt med de leenden han såg hos sina medarbetare. Faktum var att de krävde att han skulle ringa firman med det samma så att ingen annan bokade upp dem. Kunde han se om samma person kunde komma varje gång? Han lovade dem att se vad han kunde göra. Boka kontorsstädning här: kontorsstädstockholm.com

Saker du kan göra istället för flyttstädning i Norrköping

4 Jul 2022

Det tar tid att göra en ordentlig flyttstädning i Norrköping. Lej ut tjänsten till ett proffs, och koncentrera dig på allt annat du kan göra istället.

Att lägga tid på flyttstädning är onödigt. Särskilt med tanke på allt du skulle kunna göra istället, om du anlitar en professionell städfirma. Du skulle kunna ta en härlig långpromenad i solen. Eller gå på bio. Du skulle kunna besöka Norrköpings konserthus. Du skulle kunna ringa en vän du inte träffat på länge.

Eller varför inte luncha med din gamla mamma? Hon skulle säkert bli glad över denna oväntade kvalitetstid tillsammans. Om du har en relation som knakar i fogarna skulle du kunna boka in en lång session parterapi. Eller helt enkelt bara göra något kul ihop, för hur länge sedan var det inte ni gjorde det?

Flyttstädning i Norrköping öppnar upp för oändliga möjligheter

Du har alla chanser i världen att göra din flyttstädning i Norrköping till en livsomvälvande upplevelse. Allt handlar om vilka möjligheter du tar tillvara, efter att du lämnat över nycklarna till städfirman och klivit ut i dagsljuset och den friska Norrköpingsluften.

Eller så ska du helt enkelt ta tillfället i akt att sova ut ordentligt. Hitta en säng någonstans, sträck ut dig och sov tills du vaknar. Njut av känslan av att det blir jobb gjort utan att det är du som gör det. Dröm om alla de gånger du städat den där lägenheten, och känn dig nöjd med det. Du behöver verkligen inte göra flyttstädningen också.

Du kan få flyttstädning i Uppsala för ett bra pris

14 May 2022

Är man på väg att flytta kan det vara skönt att slippa städa efter sig. Flyttstädning i Uppsala är mycket uppskattat. Det kan fås till ett riktigt bra pris.

Uppsala är en stad som är känd för att ha många studenter. En stad som vimlar av liv och framtidstro. För det är ju så det är när man studerar. Livet ligger framför en. Du kanske själv är student. Vem vet vart du tar vägen när din utbildning är slut. Nya ställen kanske väntar. Den som är student flyttar ofta från staden när utbildningen är till ända. Det är ett helt naturligt steg att ta. Men det kan vara mycket att stå i när flytten står för dörren. Lägenheten ska säljas och lämnas. Då behöver den vara i gott skick. Enklast är att anlita någon för flyttstädning i Uppsala.

Flyttstädning är en uppgift med fastställda krav

Det finns en del krav på en korrekt flyttstädning. Därför finns det listor på vad som gäller. De hittar du på internet. Det är bara följa dem och sedan bocka av. Samtidigt kanske du själv måste koncentrera dig på flytten. Packa ner allt du har i lådor och ordna med förnödenheter till nya adressen. Ska du flytta långt från Uppsala är det svårt att stanna kvar för att städa när flyttlasset går. Det är absolut en fördel att betala för tjänster som flyttstädning. När det gäller flyttstädning i Uppsala går det ofta att få till ett riktigt bra pris. Det kan det vara värt.

Städhjälp i Stockholm en kanontjänst

31 Jan 2022

Fast man tror att man har koll på allt och planerat in i minsta detalj kan det bli fel. Plötsligt finns inte längre tiden att städa. Då kan man alltid, som Berit, få städhjälp i Stockholm.

Berit var duktig på att planera och var alltid ute i god tid. En lista hade hon gjort på allt som skulle göras innan hela familjen kom på besök. Det skulle städas i varje liten vrå. Maten var handlad och brödet bakat sedan länge. Maken Stures födelsedag skulle bli perfekt.

Hon vaknade tidigt på den planerade storstädningsdagen och startade med att gå ut och hämta tidningen. Plötsligt försvann fötterna under henne och innan hon visste ordet av låg hon mitt i grusgången på rygg och kände hur fotleden smärtade.

Städhjälp ryckte in hos Berit i Stockholm

Några timmar senare satt hon med benet i gips och ojade sig för dottern över telefon. Denna lovade lösa problemet. När hon ringde upp igen hade hon ordnat en städfirma som skulle komma dagen därpå och göra en storstädning. Städhjälp insåg hon var en fantastisk möjlighet, inte bara för denna gång men även veckorna framöver. Gipset skulle tas bort först om sex veckor så ett abonnemang på tjänsten var något att överväga.

När hon kom hem till huset efter en tur till bästa väninnan kunde hon bara le nöjt. Det var så fint att hon nästan tog till lipen. Hon tryckte på numret till städfirman. Hon ville tacka så mycket och även passa på att bestämma när de kunde komma nästa gång. Läs mer om städhjälp på denna sajt: städhjalpstockholm.se

Spar tid och boka flyttstädning i Västerås

21 Nov 2021

Att flytta till nytt boende är spännande och roligt. Mindre kul är det med flyttstädningen som måste göras. Du kan boka flyttstädning i Västerås så får du tid över till roligare saker.

Är du på gång att flytta och oroar dig för den tunga flyttstädningen? Det är inte alla som tycker att det är roligt att städa, och en flyttstädning är omfattande. Att städa är jobbigt och sliter på kroppen så ett bra alternativ är att låta proffsen ta hand om flyttstädningen. Om du inte städar ordentligt kan du bli ersättningsskyldig och det vill du givetvis inte. Om du tar hjälp med flyttstädning blir det rent i varje hörn. Vad gör du om den som flyttar in har synpunkter på städningen? Du hänvisar naturligtvis till städfirman som utfört städningen. Det är en av alla fördelar med att boka en flyttstädning.

Boka flyttstädning så får du garanterat städat utan fusk

När du ska flytta är det mycket du ska tänka på och stort fokus ligger på ditt nya boende. Det är där du vill börja inreda och du vill bo in dig i ditt nya hem. Om du låter en städfirma ta hand om flyttstädningen kan du känna dig trygg. De ser på ett professionellt sätt till att städningen blir korrekt genomförd. I tjänsten ingår bland annat rengöring av kyl och frys, städning bakom spisen, rensning av avlopp och rengöring av fönster. Alla golv och ytor rengörs noggrant och allt annat som behöver städas in i minsta vrå.

Heliga dagar när städfirma i Norrköping kommer

10 Oct 2021

Alla familjer känner igen sig i detta. De dagarna städfirman kommer och förvandlar kaoset till ett prydligt och rent hem. Även om det inte håller länge så skapar städfirma i Norrköping magi.

Om man går med ögonen stängda kan man låtsas som om det inte finns då? Alltså stöket kring en. De flesta människor mår bra i ett hem där det är ordning och reda. Trots det kan det vara svårt att hålla det så rent hela tiden. Småstädning gör man likadant hela tiden, men storstädning försöker man planera. Då ska allt dras fram och städas noggrant. Även under soffan där dammråttorna förökar sig. Efter ett halvt rum är man redan less på storstädningen som tycks komma tidigare och tidigare. Så inför nästa städdag kommer en städfirma i Norrköping ut till en. Äntligen slipper man sköta den själv.

Städfirman kommer så ofta du vill

Hur ofta brukar du göra en storstädning? En gång i veckan, varannan vecka eller kanske en gång i månaden? Precis hur ofta du själv vill kan du ta ut städfirman. De kommer till ditt hem på bestämd dag och tid. Ska du ha dem ute regelbundet kan man ofta skriva upp sig på ett abonnemang. Vill du bara anlita dem för enstaka tjänster går även detta bra. De har med sig sina egna saker och städar kliniskt rent. De har med sig sina städverktyg och medel som behövs inför städningen. Det kommer aldrig att bli mycket enklare än så här.

Hemstädning underlättar för familjer i Täby

29 Sep 2021

Känner du att tiden inte räcker till för dig och din familj? Har du annat som du vill göra än att städa och plocka undan i hemmet? Då kan du anlita hjälp med hemstädning i ditt hem i Täby redan idag.

Som familj idag kan det vara mycket svårt att hinna med allt. Du jobbar långa dagar och kanske till och med har övertid vissa veckor. Innan och efter jobbet kanske du ska lämna och hämta barn på skola eller förskola. Därefter ska du handla, laga mat, träna, ta barnen på aktiviteter, tvätta, läsa läxor och helst även orka med att ha tid för din partner och dina vänner. Ett livspussel som ibland kan vara mycket svårt att få ihop. Då är det många som istället väljer att underlätta sitt liv genom att anlita ett städbolag för hemstädning i hemmet i Täby.

Mer tid för det du vill när du väljer hemstädning

Att välja hemstädning är något som faktiskt kan göra att du tjänar pengar i längden. För när du tar bort den sysslan så kan du istället lägga tiden på att jobba över, storhandla eller göra storkok hemma. Det kan även ta bort stressen så pass att du kan hålla dig friskare och få färre sjukskrivningsdagar på grund av möjlighet till träning och återhämtning. Så ifall du räknar ut effekterna under en livstid så kan det visa sig att du faktiskt kan spara eller tjäna pengar i längden. En åtgärd med stor nytta.

Städfirma i Uppsala - för en enklare vardag

30 Aug 2021

Det finns några människor i världen som älskar att städa. För dem kanske det inte är så jobbigt att sätta igång med städningen efter arbetsdagen. De andra kan beställa hemstädning istället.

En städfirma i Uppsala kan vara till stor hjälp efter en tung arbetsvecka. Många är det som trötta släpar fram dammsugaren på fredagar. Energin för att städa ordentligt finns egentligen inte där, så istället blir det en snabb vända för att ta bort det värsta. Detta är såklart inte optimalt. Det bästa är om det kan städas ordentligt minst en gång i veckan. Dock känner många att tiden inte räcker till. Du kanske jobbar heltid, har barn och hobbys. Hur ska du då hinna lägga några timmar varje vecka på städning?

Hemstädning - städfirman städar medan du gör annat

Hemstädning har blivit allt populärare. En bidragande orsak till detta är att RUT-avdraget har gjort det mycket mer ekonomiskt försvarbart. Att då helt säkert få det ordentligt städat en gång i veckan, eller i alla fall varannan vecka, är något många känner att de vill lägga pengarna på. Det är inte så svårt att förstå. Tänk bara att få komma hem till ett rent och fräsch hem, där varje litet hörn är rent samt att badrummen och köket bara skiner. Det är nästan så att du inte vill röra dig i rädsla för att bryta magin. Det ljuvliga är, att istället för att ta fram dammsugaren kan du nu ta på dig finskorna, ge dig ut och njuta av en härlig kväll med vännerna.

← Äldre inlägg