Genvägar i vardagen

Vi är många som försöker hitta olika genvägar i vardagen för att underlätta livspusslet. Här är några handfasta tips som kan göra livet lite enklare.

Färdiga matkassar

När man kommer hem efter en lång arbetsdag är man ofta helt slut. Få har då sinnesnärvaron och energin att komma på en god och näringsriktig middag som hela familjen tycker om. Antingen blir det korvstroganoff eller så blir det take away. Inget av de alternativen är särskilt näringsriktiga och det kan bli dyrt i längden med take away. Det är faktiskt både billigare och nyttigare att i längden köra på färdiga matkassar som kommer med ett recept. Maten är både barn- och vuxenvänlig, nyttig och lättlagad.

Hjälp med veckostädningen

På helgen vill man ta det lugnt. Kanske umgås med familjen och hitta på något roligt men berg av tvätt, grusiga golv och kletiga bänkar sätter stopp för det. Ni måste städa och tvätta, vecka efter vecka. För den som har råd är det verkligen värt att leja bort den där veckostädningen. Du får tid över till annat och slipper tjata på dina barn och på din partner. Anlita hemstädning i Örebro.

Hämtning och lämning på förskolan

Det är nästan omöjligt att arbeta heltid och ha barn på förskolan då maxtiden på förskolan är lika lång som en vanlig arbetsvecka. Tyvärr finns det många arbeten där det inte går att gå ner till deltid, flexa eller jobba hemma. Det blir långa dagar för barnen och de hämtas alltid av en stressad mamma eller pappa med andan i halsen. En lösning kan vara att anlita en barnpassare som hämtar på förskolan och som ser till att barnet får i sig ett mellanmål innan du kommer hem från jobbet. Då blir det lugnare för både dig och ditt barn.

27 Oct 2022