Timmar över med hemstädning

Pengar är värt mycket och är en viktig ingrediens i livet. Men frågan är om inte tid är värt mer? Pengar kan man tjäna in på nytt, men inte tid. Ta vara på tiden – anlita hjälp och få timmar över!

Hemstädning, alltså att anlita städhjälp, är ofta väl investerade pengar. Visst kostar det en slant, men det är för de flesta en överkomlig summa då en sådan tjänst kvalificerar sig för RUT-avdrag. Känner man ändå att man inte har råd, men gärna vill anlita hjälp, kan man ju ta in hjälpen med längre intervall. Kanske en gång i månaden istället för två. På det sättet hålls kostnaderna nere.

Sedan kan man alltid jämföra lite. Om man kan jobba på sitt eget arbete den tiden som städningen skulle ta att genomföra, så kanske man tjänar på det ändå. Fast för många är det tiden som är värdefull. Med städhjälp får man ju fler timmar över att göra vad man vill med. Det kan vara andra måsten, men även timmar att ägna sig åt någonting roligt och lustfyllt. Kanske en ny hobby?

Anpassa intervallet

De flesta väljer att prenumerera på hemstädning. Det innebär att städhjälpen utförs med jämna intervaller. Hur ofta väljer man själv. En del vill ha varje vecka, andra varannan. För vissa kanske det räcker med en gång i månaden. Några kommer på att det går bra att underhållsstäda själva, men att man vill ha en ordentlig storstädning varannan månad. Här kan man alltså anpassa helt och hållet själv vad som passar en. Det som ofta väger in är hur många man är i familjen och därmed hur fort det blir stökigt och smutsigt, samt hur mycket tid man har själv till städning. Även om man har ett par timmar över i veckan kanske man hellre vill lägga den tiden på att umgås med vänner och familj. Eller som sagt, upptäcka en ny hobby.

Få fönsterhjälp

Även om en prenumeration kanske är det vanliga, så finns det ofta andra tjänster att boka. Man kanske bara behöver hjälp med vissa saker en eller två gånger om året. Som exempelvis fönsterputsning. Även om man skulle vilja putsa själv, kanske det inte alltid är praktiskt möjligt. Varför inte? Jo, för att man inte når överallt. Detta är ett ypperligt tillfälle att anlita hjälp. Då kan proffsen med rätt utrustning, stege vid behov, göra jobbet och man själv kan undvika fallskador – och såklart vinna tid.

8 Oct 2020