Stopp i avlopp kan göra att rören börjar läcka

Brukar ni ha problem med avloppet? Det finns en hel del man kan göra för att slippa stopp i avlopp. På köpet får man rörstammar som håller mycket längre.

Vill man undvika problem med avloppet och avloppsstopp ska man först och främst vara noga med vad man spolar ner. Bindor, tamponger, hushållspapper, kondomer, öronpinnar och andra föremål ska slängas i soporna och inte spolas ner. Detsamma gäller olja och annat som inte är vattenlösligt. Det bästa är att ha som vana att alltid torka ur stekpannan med hushållspapper innan man diskar den.

Har man ätit en ovanligt fet måltid kan man med fördel också torka av tallrikarna innan man stoppar in dem i diskmaskinen. Allt som fastnar i rören sliter på dem och gör att de åldras. Men det är också ganska vanligt att saker som fastnar gör att rören börjar läcka. Att behöva lägga pengar på att laga rör och att åtgärda fuktskador är inte roligt.

Vad kan man göra för att slippa stopp i avlopp?

Det går inte att helt förhindra att fett och smuts fastnar i rören, av naturliga skäl. Med tiden kommer detta helt täppa till rörstammarna och det är då många bestämmer sig för att byta dem. En stamrenovering är både kostsam och omständlig men det går faktiskt att få rörstammen att hålla mycket längre och på så vis spara massor av pengar.

Genom att ungefär vart femte år utföra en stamspolning i fastigheten spolar man bort allt som sliter på rörstammarna och som kan orsaka stopp i avlopp. Man slipper helt enkelt avloppsstopp och får rörstammar som håller mycket längre. Något som också har positiv inverkan på fastighetens värde. Klicka dig vidare till denna hemsida för att hitta lösningen när du fått stopp i avloppet: stoppiavlopp.nu

23 Sep 2022