Städning kräver en mänsklig insats

En del saker är konstanta i livet och försvinner inte hur vi än försöker. Städning är ett sådant exempel. Hemmet tycks alltid bli stökigt snabbt och det verkar alltid finnas något att städa.

Evighetsmaskinen var en pryl om var tänkt att kunna arbeta i en evighet utan att behöva stanna för att fyllas på med något slags bränsle. Teoretiskt sett sägs den vara en omöjlighet att konstruera, även om många kvinnor och män inom vetenskapen försökt utan att lyckas. Vad som dock är garanterat att vara för evigt är hemstädningen. Det spelar ingen roll hur ofta eller hur mycket du städer, behovet av städning kommer alltid att fortsätta. Så är det bara. Dammet kommer tillbaka. Smutsen. Barnens leksaker. Det finns inget slutmål i städningen. I bästa fall sätter du bara aktiviteten på paus. Det blir lätt att förstå hur Sisyfos kände sig, som rullade upp stenbumlingen uppför kullen bara för att halka, se den rulla ned och behöva börja om igen.

Ännu gör inte tekniken allt

Frustrationen av att behöva börja om med någonting hela tiden kan vara obarmhärtig. Trots att tekniken går framåt med robotdammsugare räcker det fortfarande inte för att hålla hemmet rent i alla andra avseenden. Det krävs en människas arbete. Men måste det verkligen vara ditt arbete? Bara för att du bor där? Självklart inte! Det finns många städfirmor som skulle längta efter att skura din toalett, byta dina sängkläder eller dammtorka alla dina bokhyllor. Det är bara att välja och vraka. Läs mer om hemstädning här: hemstädningsollentuna.com 

16 Apr 2021