Lev ett friare liv och anlita städhjälp

I dagens samhälle känns det ofta som att det inte finns tillräckligt med tid på dagen för att vi ska hinna med allt vi borde. Barn ska hämtas från dagis, mat ska lagas, och så ska vi även hinna städa!

Samtidigt som vi förväntas att arbeta 8 timmar om dagen 5 dagar i veckan så ska vi också hinna med alla vardagsbestyr. Det är lätt att känna att den där högen av måsten växer sig större och större ju mer tiden går. För att undvika att den en dag tippar över så kan det vara smart att anlita hjälp med de sysslor som lätt stjäl ens tid, till exempel genom att anlita en städfirma. Hemstädning kan man sätta upp som ett abonnemang och en rullande tjänst så att man regelbundet har städhjälp hemma. Tänk så skönt att veta att varannan vecka blir städningen gjord, så att du istället kan fokusera på annat!

Vad ingår i hemstädning?

Hemstädning finns i de flesta städer i Sverige. Man kan anlita hemstädning i Stockholm, Malmö, Linköping och Kalmar med flera. Men vad innebär det egentligen och vad är det som ingår? Hemstädning är ett samlingsnamn för all typ av städning som sker i hemmet och det är upp till dig som kund att bestämma vad det är du vill ha hjälp med. Kanske vill du endast ha hjälp med den där årliga storstädningen innan jul, eller så vill du att någon kommer veckovis för att vardagsstäda. Du kan till och med be om att få hjälp med sysslor som strykning och tvätt. Det positiva med att anlita en städfirma är att personalen är välutbildad och garanterar att ditt hem blir rent och fint.

Städtips för hela familjen

Det är inget ovanligt att städningen är den syssla som oftast faller bort där hemma, och man känner ofta att stöket aldrig riktigt tar slut. En sak som kan underlätta är att du gör ett städschema så att du har bra koll på vad det är som behöver göras. På så vis vet du om att badrummet städas på tisdagar och du slipper försöka lista ut hur länge sedan det var du torkade av garderoberna. Ett städschema är även positivt för barn och ungdomar och är ett enkelt sätt att få familjen på samma spelplan. Man kan till exempel fördela sysslor mellan olika familjemedlemmar och det gör det lätt för barnen att veta vad deras veckouppgift är.

3 Nov 2020