Hur ofta ska man tvätta fönster?

Eftersom fönster alltid blir smutsiga efter en tid, bör man ju tvätta dem allt eftersom det händer. Beroende på var man bor; ute på landet eller mitt inne i storstaden, blir de snabbare smutsiga eller håller sig rena längre. Bor man högt uppe, tar det längre tid innan de blir smutsiga än om man bor på bottenplan. Bor man nära motorväg, blir de snabbare smutsiga än ute i skärgården och så vidare. Traditionellt sett har man alltid tvättat fönster var fjärde månad; till jul, till påsk, till midsommar, och någon gång mellan jul och midsommar.

Moderna fönster behöver inte tvättas så ofta. Har man moderna fönster med en hinna av laminat, ramlar smutsen ner och när det regnar tvättas det mesta bort. Har man till exempel PVC fönster blir de inte smutsiga på samma sätt som andra fönster. Dessutom räcker det med att tvätta av dem med lite diskmedel då och då och skrapa rent med en fönsterskrapa.

Så kan du utföra fönsterputs i Södra Dalarna

Har man många fönster och med spröjs, kan det vara besvärligt att tvätta dem på egen hand. Oftast behöver man anlita en fönsterputsare. De flesta städfirmor erbjuder även fönsterputs när de ändå kommer och utför sin storstädning, eller vid sin flyttstädning. Men det går ju alldeles utmärkt att anlita dem enbart för en fönsterputs också. Då tar man kontakt med en städfirma. Känner man inte någon kan man alltid googla "fönsterputs Södra Dalarna" om man nu skulle söka efter en fönsterputs någonstnas i Borlänge, Falun, Ludvika, Avesta, Norberg eller Hedemora eller Säter.

Vad behövs när man tvättar fönster

Visste du att det viktigaste när man tvättar fönster, inte är rengöringsmedlet som du har på fönster utan fönsterskrapan och att det är en sådan med god kvalitet? De bästa fönsterskraporna får du tag i en målarhandel. Välj en som har riktigt gummi i fönsterskrapan. Resten handlar om teknik och att du ser till så att det inte rinner ner på fönster. För att förhindra det gäller det att man kan torka av fönstret på rätt sätt med fönsterskrapan. Man kan till och med se på något Youtube-klipp för att lära sig det. Det är lite svårt att beskriva det när man så mycket tydligare bör visa hur man gör. Sedan är det bara att öva på at få det sista svepet med fönsterskrapa som hindrar vattnet och rengöringsmedlet från att rinna på fönstret. Här kan du läsa mer om fönstertvätt på: https://www.fönsterputssödradalarna.se.

9 Oct 2019