Fallgropar vid flyttstädning

Du ska flytta från din mindre lägenhet i Stockholm till större villan utanför staden. Flytten är hektisk och du har lyckats klämma in flyttstädning, men i stressen har du glömt vissa moment.

Flytta är ofta hektiskt och inte minst i stora städer som Stockholm. Det är ett pussel och dessutom ska det flyttstädas. När du väl fått ner allt i kartonger och möblerna lastats in tre kilometer från lägenheten i centrum har du ett moment kvar, flyttstädningen. Någonstans vet du att det fanns ett protokoll på viktiga punkter. Förmodligen nedpackat av någon vänlig själ som hjälpt dig att flytta. Du har bara några timmar innan besiktningsmannen kommer. När personen väl dyker upp luktar lägenheten nystädat och du är nöjd. Men nej, du har missat flera punkter.

Vad tittar hyresvärdar på?

Visst är det bra att du har torkat av alla listerna och alla skåp så det är mer välstädat än när du flyttade in. Det räcker inte riktigt till vid flyttstädning. Några punkter som är lätta att missa är att rengöra spisen, framför allt bakom. Det är en punkt hyresvärden ofta kontrollerar.

Även golvbrunnar och se till att det inte finns dammsamlingar bakom elementet. Har du missat alltför mycket och inte åtgärdar det kan du få betala för att ett företag städar. Ofta blir det dyrare än om du själv hade anlitat någon för flyttstädning. Om det finns någon fördel att flytta i Stockholm så är det att utbudet av företag som flyttstädar är stort. Därför behöver det inte bli så dyrt att anlita någon.

22 Apr 2021