Boka städhjälp och använd RUT-avdrag

Idag behöver vi inte längre vara duktiga utåt sett. Det är inte bara “rika” människor som tar hjälp av städfirmor. Numera kan alla dra nytta av servicen. Det innebär extra tid till annat.

Hitta företag genom att googla på hemstädning och kontakta något av dem. Sedan sätter ni er ner tillsammans för att gå igenom vad som ska göras och de berättar hur mycket tid som kommer att gå åt. En annan faktor när det gäller vad priset blir är hur ofta städningen ska göras och vad som ska ingå. Det är oftast upp till kundens önskemål och givetvis hur mycket tid städfirman har att tillgå. Det fantastiska är ändå att i slutänden betalar man bara femtio procent av vad tjänsten kostar egentligen. Avdraget sker direkt på fakturan. Så himla enkelt.

Vad kan städbolagen erbjuda?

Många tjänster finns det att välja mellan både i hemmet och utanför. Känner man en motvilja mot storstädning och fönsterputs så behöver man inte längre oroa sig för de stunderna. Är det så småningom dags att flytta till en ny bostad så finns städarna där som en hjälpande hand. De flesta håller nog med om att man kan ha roligare än att hålla på och flyttstäda. Är man egenföretagare och inte känner att tiden riktigt räcker till trots att man har hjälp med städningen hemma? Ta in städhjälpen på företaget med. RUT-avdraget kan man använda som privatperson. Vill man få städat på företaget är det inga avdrag. Men det är ändå så värt det i längden.

3 Dec 2020